KUNSTREJSE TIL SARDINIEN
22.09 – 29.09.2018
Pris: DKK 9.850

På kunstrejsen til det billedskønne Sardinien er arbejdet med den kunstneriske sansning i højsædet. Vi skaber billeder ud fra motiver, vi finder i den smukke by Bosa, hvor vi bor, og på vores ture ud i øens landskaber. I den daglige undervisning får du som kursist gode råd til at styrke dit personlige udtryk.

Om Kunstrejsen
Med base i den smukke by Bosa og med ture ud i en storslået natur er der masser af forlæg for de billeder, I skaber på turen med akvarel, tegning, maleri eller noget helt andet.

Sardinien er rig på billedskønne landskaber, ligesom øen også er hjemsted for en unik kulturarv. Tre af ugens dage vil vi derfor tage på udflugt ud på øen og finde motiver. Bosa, som vi bor i, er selv en farvestrålende by med mange inspirerende motiver. Floden Temo løber igennem byen og munder ud i havet tæt på. Den ligger nordligt på øen ligesom lufthavnen med direkte fly fra København.

Daglig undervisning fra kl. 10.00 til 15.00. På rejsedagene laver vi en alternativ tidsramme og midt på ugen vil der være en dag til egen disposition.

På kunstrejsen er arbejdet med den kunstneriske sansning og omsætning i højsædet. Omgivet af med-kursister og underviserne er der optimale beting­elser for at kultivere det kunstneriske blik og styrke og diskutere den kunstneriske proces. Løbende på turen vil vi tale om jeres billedarbejde i plenum og på den måde dele hinandens blikke og erfaringer og den fælles oplevelse af Sardinien.
Der er inkluderet morgenmad i opholdet. Frokost og aftensmad spiser vi i byen og er for egen regning. Vi har en minibus på hele turen og vores chauffør Bruno fortæller undervejs.

Underviserne
Morten Ernlund og Ulla Eriksen er erfarne undervisere og selv udøvende kunstnere, der vil hjælpe hver enkelt kursist med at styrke det personlige udtryk. Vi har forslag til daglige øvelser hvis man har brug for dette. Med på turen er Bruno, der er født og opvokset på Sardinien og også taler dansk. Han vil være tolk og bindeled på hele turen, hvor vi således får mulighed for at komme helt tæt på den sardinske kultur.

Prisen inkluderer
– Undervisning fra 10.00–15.00 (undtagen onsdag)
– Fly København – Olbia t/r
– Transport til og fra lufthavnen, samt transport i forbindelse med udflugter
– Chauffør, der taler sardo, italiensk og dansk
– 7 overnatninger inkl. morgenmad (enkeltværelse kan tilkøbes for 350 kr. pr. nat)

Tilmelding
Vil du vide mere om turen og tilmelde dig,
så ring til Morten på +45 2236 6616
eller Ulla på +45 5021 6833
Eller skriv til kunstrejsen@gmail.com
Tilmelding til turen senest 15. juli 2018FORSLAG TIL PAKKELISTE:

Der er mange steder i Bosa hvor der er bænke man kan sidde og arbejde på når vi arbejder rundt omkring i byen. Men hvis du vil være uafhængig af bænke, er det en god ide at have en lille klapstol eller et siddeunderlag med.
Du bestemmer naturligvis selv hvilke materialer du vil arbejde med, og du behøver IKKE at tage det hele med fra nedenstående liste!

Foruden de fysiske butikker med kunstnerartikler (City Kunstnerartikler, Stelling, Viking/ Creas etc.) kan du også prøve hjemmesiderne www.aartdevos.dk og www.boesner.dk

Husk også solhatten og vandrestøvler hvis du vil udnytte muligheden for at tage på inspirationsvandringer i de omkringliggende landskaber. Et tegningsrør (f.eks af mærket Spectra fra Viking) der kan justeres i højden og med skulderrem kan være en god ide, hvis du har planer om at medbringe løst lærred eller større papirark.
Uanset hvad du har planer om at lave, er det er altid en god ide at medbringe tegnegrej.

Tegnegrej
Papir: Tegneblok, A4, og gerne større. Prøv evt et tjekke www.boesner.dk, der har en fin serie af tykke skitseblokke af mærket "Le Grand Bloc”. De findes i mange forskellige størrelser og til en overkommelig pris.
Blyanter: F.eks B3 – B9.
Evt. kulstifter + fixativ, kridt, neocolour, oliestifter eller tuschpenne. HUSK altid: Viskelæder, blyantspidser, malertape, køkkenrulle.

Hvis du vil arbejde med AKVAREL:
Akvarelpapir af god kvalitet, min 250 g, gerne et par blokke i forskellige størrelser.
Pensler: Forskellige størrelser ( str. 12, gerne større ) af mårhårspensler eller lignende til akvarel. Brug aldrig nogen form for nylon eller guldmårspensler, de duer ikke til akvarel. Akvarelfarver: Køb altid kun farver af bedste kvalitet, og sørg for at have primærfarverne inden for det mærke du vælger. Vi kan anbefale Schmincke som kan fås til en god pris.
HUSK også vanddunk og vandskål.

Hvis du vil arbejde med AKRYL:
Akrylfarver: Køb altid farver af en god kvalitet. Tag en primærgul, cyanblå, magentarød og hvid med. Flere farver behøver du faktisk ikke, men suppler gerne med et par jordfarver også.
Pensler: Vi bruger selv billige pensler i svinehår. Det er en god ide at medbringe et par stykker af dine foretrukne størrelser når du arbejder med akryl ( str. 2-20 )
Papirpalette til at blande farver på. Du kan købe en palette-blok i papir, den vejer ikke meget, og du kan smide de brugte paletpapir ud.
Lærred eller papir: 40 x 50 cm eller større. Du kan medbringe opspændte lærreder, løst sammerullet lærred eller du kan male på akrylpapir. Hahnemuhls akrylpapir kan købes i blokke. Tag gerne et par forskellige størrelser med. HUSK altid et par plastikskåle til vand.

Hvis du vil arbejde med COLLAGE:
Husk en tube lim og en saks, samt pap eller papir du kan bruge til bund. Du skal også overveje om du ønsker at medbringe materialer til collagen hjemmefra. Du kan eksempelvis arbejde med udklip fra bøger og blade du finder på rejsen eller du kan vælge at bruge fraklip fra skitser og tegninger, som du arbejder med undervejs.

Du er velkommen til at kontakte Morten hvis du har spørgsmål til pakkelisten: mortenernlund@gmail.com